Klik utk belanja Amsyar

Isnin, 7 Mac 2011

Abah Eksiden!!

sebelum tu kita tayang gambar tuan tanah...

Tuan tanah yg verangan nk jadik model.. huhuhu

pastu gambar opismate tuan tanah...

budak sengal!!

apasal lak aku letak muka dua org yang tak semengah ni kan..sbnarnya begini.. ptg tu aku ng YayaYoyo ni bercadang nak mkn Secret Receipe kat Metropoint pas abis kerja.. yelah kan dah mimpi2 nk mkn kek..so ke Secret Receipe lah kita yee..  tapi tetiba aku masa nk otw tu aku terima miscall dari nom adik aku zana.. cis..mentang2 aku pakai plan prabayar..sesuka hati ko je yee nk miscall aku.. so aku..sbg kakak yg baik lagik budiman mengCall balik..tapi mama aku lak yg angkat..

mama:kak, abah masuk sepital..bla..bla bla eksiden..bla..bla.. lori..bla..bla..
aku cun: hah??.. (terkejut ok) bila..bla..bla.teruk ker..bla..bla..
mama: balik kerja..bla..bla..sepital serdang..bla..bla..
aku cun2x: ok..bla..bla..nnti akak call balik.. bla..bla..

so aku ng sepantas kilat call pulak abah aku..

aku cun3x: abah ok ker..macam mana..bla..bla..bla..
abah: tgh tunggu xray..bla..tak leh berdiri..bla..bla..
aku cun4x: (membebel..) iskh abah ni..org risau tau..bla..bla..bla..
abah: nnti abah call..bla..bla..bla..

pastu laju2 lagik call suami aku..bz ok..bz...

aku cun 44x: abang..abah eksiden..bla..bla..bla..
suami aku yg kacak: hah??.. mak aihh.. bla..bla..bla
aku cun 100x: ok..lah..bla..bla..bla..

fuhhh.. penat ok..yelah maraton call lak tu...abah kata dia tgh tunggu nk Xray..bila aku dgr suara abah..aku ok sket lah kan sbb tahu abah ok..kalo abah tak boleh bersuara mmg aku tak ok lah kan.. tapi niat nak makan cake ttp ado!!!

sampai saja kat SR aku order Chocolate Fudge dan White Coffe.. YayaYoyo aku non ingat..hahahaha..padan muka ko YayaYoyo..padan muka..padan muka ko.. pas mkn tu..potpet..pot pet..p Watson memperhabiskan duit pastu suami aku call kata dia dah sampai so kami laju2 p umah mama nk amik anak n nak tahu gak cerita pasal abah. Niat mmg nak jumpa abah lah kan kalo sempat.. harap2 abah tak kena tahan ke apa.. risau ok..aku kan anak yg baik..

pastu mama suh kitaorg balik dulu..mama kata pape hal nnti dia bgtahu..masa tu Amsyar pun dah cranky sbb ngantuk so kami decide balik jelah esok jumpa abah kan.. tup2 masa nak masuk keta..keta Myvi itam yang dipandu adik aku pun sampai..nampaklah abah duk sebelah.. suami aku cepat2 p jumpa abah..abah berdiri tapi takleh gerak...kaki dia berbalut gitu..

kami pun decide p umah mama balik..lagipun dah nak maghrib kan.. dr citer abah..abah nk elak lori yg tetiba ke kanan..masa abah nk ke kiri tu abah tak tahu ader treler berhenti..abah terperosok ke dalam..kena hempap motor.. pastu yg abah ingat ader budak naik kancil hantar abah kat Klinik Zalfah pastu Klinik Zalfah suh abah p Sepital Serdang.. menuju lah abah ke Sepital Serdang pulak..

Tapi ko tahulah kan..kalo dah namanya sepital kerajaan mmg lambat kan.. dari kul 4 abah pergi dah nak maghrib baru abis.. lama kan??.. pastu adik aku cerita dia Xray kaki jerk lak tu..so kami decide nak suh abah p Xray kat private lak pasni sbb adik cakap kalo kat Azzahra diorg Xray full body walaupun kaki jer yg sakit sbb takut ader darah beku kat kepala ke kan..mana lah kita tahu kan.. sbb abah kan jatuh.. bahaya ok.. tapi abah kata pas abis MC dia dapat tu baru dia nk p private cek balik..kalo abah tak nak p atau buat2 lupa..aku paksa gak.. takper bah..bil nnti angah bayar..angah kan kaya.. kahkahkahkah...

masa nikah ni tau..touching..sayang abah sgt2..


*nnti aku nk jaja apa aku beli kat Watson.. hahahaha..*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan