Klik utk belanja Amsyar

Isnin, 21 Mac 2011

Adikku Angah

Kan aku kata..aku kan kakak.. haruslah aku guna kelebihan aku tu ng jayanya.. td aku mesej adik aku, Angah. Dia guna email yahoo aku tuk FB dia. Bila aku bukak yahoo aku..mak aihhh...manyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk nyer SAMPAH!!!!.. sampah tu maknanya email ntah pape yg ditujukan kat adik aku...tapi adik aku bkn bukak pun..aku lah yg kena delete berderet2 sampah tu..mencik akak tau... mencikkkk!!!!

Aku Cantik: Angah, aku nk delete Yahoo aku ni. Banyak sgt sampah. Pas aku  
           delete ko dh xleh bukak FB dah. Bye.

Angah Gonjeng: Abis aku takleh bukak Fb lah kan?.. (kan..kan..gonjeng kan..
               mestilah  tak leh bukak dah)

Aku Cantik sesangat : Yelah. Aku nk delete dah ni.. tata

Angah Gonjeng kuasa dua : Ko buat Yahoo aku. Aku tak tahu buat. (buta IT)

Aku tamak haloba: OK. RM5 (Murahlah kan..kira adik beradik punya harga)
Angah Gonjeng-Gonjeng : Ok

Ala.. tak sampai 5 min pun aku buat akaun yahoo baru tuk si gonjeng tu.. dah dapat rm5.. hahahahah.. main FB jerk tahu kan..tu yg gonjeng..

Adik aku si Angah ni mmg sengal n blur2 sket. Lawak ok.. aku ingat lagik masa tu kat kg. Atuk aku nk p kenduri kawen. Sure korang leh imagine kan kalo org tua nk p kenduri kawen pakai macam mana kan. Bersongkok bagai. Pastu atuk aku minta tlg Angah amik kan kasut dia kat bawah tangga. Masa tu ada tiga kasut. Kasut berkilat, kasut berhabuk dan kasut sukan. Ko tahu angah amik yg mana?.... KASUT SUKAN ok bagi kat atuk aku!!!..

aku yg duduk kat tangga tu ketawa terbahak2 tgk.. dah lah ntah kasut sukan saper ntah kan.. pastu atuk aku kata bukan..suh dia amik lain..pastu korang agak dia amik yg mana tak???...... dia amik yg BERHABUK pulak.. alahai adikku sayang..takkan lah atuk ko tu pakai smart2 pastu pakai kasut berhabuk giler lah kan..haruslah atuk pakai yg berkilat2 gituuu...

Lagi sekali atuk aku suh dia amik yg lain... *gonjeng tak gonjeng lah kan*

..lagi macam2 ok kisah gonjeng adik aku nih..ntah aku tak paham lah..dia blur ke apa ntah..khayal ker..

pastu kan tu blom lagik kalo dia demam.. dia ni dulu mmg tiap2 bulan mesti demam tau. Bila dia demam mesti stok mutah2 tak ingat. Pastu lembik semacam. Ko buat lah apa kat dia..takder dia melawan nyer..diam jerk.. org dulu2 kan kalo anak sakit percaya pakai tali kat leher ntah apa ntah aku tak percaya tau semua tu..karut!!.. so mak aku pun amik lah tali kasut siapa ntah, baca2 pastu ikat kat leher adik aku..

pastu kitaorg ni ketawa terbahak2 tgk angah macam tu. lawak tau muka dia kalo demam. Memang baring je pastu muka sedih. Dia lak tak melawan langsung mak aku ikatkan tali tu. Bila dah baik aku tanya dia..

Aku cun: Angah, masa mama pakaikan tali tu ko rasa ok ker?.Betul ker tali tu 
         boleh baikkan org sakit?.. (yelah aku kan tak percaya benda2 karut nihh)

Angah Gonjeng : Banyak lah kau. Pakai tali tu lagik aku pening. Bau hancinggg!!!

Hahahahaha.. aku adalah..ketawa terbahak2 ok.. bila aku citer kat mak aku pun mak aku ketawa. Mak aku kata tu tali kasut Aboy. Dah tu asik demam jerk mak aku try lah kan mana tahu baik ker..mak aku pun tak caya gak..tp saja jerk jadik kan angah eksperimen..

pastu cakap pasal eksperimen nih.. angah lah gak selalu jadik mangsa alat2 kecantikan. Kalau kitaorg macam was2 jerk nk pakai suh angah pakai dulu..dgr2 jer ada produk macam best, suh dia yg pakai. Sbb dulu muka dia berjerawat. Teruk gak lah. Pastu kitaorg ni konon2 concern lah kan kat dia.. (padahal kitaorg yg nk try pakai produk tu tp takut..almaklumlah muka licin kan..baik suh org yg berjerawat dulu pakai)suh dia beli.. dia pun pakai tanpa ada was2..nasiblah produk tu mmg bagus.. takderlah rusak muka adik aku tu...skrg muka dia dah ok dah.. ntah aku pun lupa tanya dia pakai produk apa...

tp best ok kawan ng angah..sbb dia gila2 macam aku gak. Bongok2 macam aku.. kalo kitaorg borak mesti ada citer kelakar2 kuar. So mmg bestlah adik2 aku nih..tak boring..*tp sekrg dah kawen dah tak leh borak2 sgt macam dulu dah..sob sob..sob*

muka Mak Ngah Amsyar yg dah licin
Angah yg kiri sekali. Pakai tudung itam
masa kat genting.


masa raya. Macam kembar tak??
saper lagik cun??

dlm keta masa nk p kursus kawen
budak gonjeng
kami adik beradik kawan baik
raya dua tahun lepas
angah serius mandu keta
verangan glamour di pagi raya

jalan2 carik jodoh
tunggu driver amik naik Evo

klik2 nk p wedding iekin
kepochi kat majlis org..
wedding kak ita kat johor
kepochi lagik kat majlis org.. im divas ok
angah jadik pgapit aku
ni masa pas nikah. Sedih ok pasni dah jarang jumpa dah


jadik pgapit side lelaki
angah yg comel walaupun gonjeng!!

gila byk gambar aku ng angah..yelah kami ni dah macam twin ok..share macam2..kisah sedih, gembira lawak bodoh semua sesama.. walaupun jarak kitaorg 3 tahun je kan tapi kitaorg mmg rapat..takderlah nk dengki2..tapi serus best ok ader adik beradik ramai..pastu ramai sama jantina ng kita so kalo p kenduri ke apa ader geng..geng nyakat pun ok gak..buat onar kat majlis org kan.. tak ke best namanya....

*angah.. rindunya aku masa kita dulu2*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan