Klik utk belanja Amsyar

Ahad, 27 Mac 2011

A.M.S.Y.A.R 4 bulan

26hb ni genaplah Amsyar 4 bulan..sabtu ni kita p cucuk yee sayang. Jgn nangis tau..tp Amsyar mmg hebat pun tak nangis pun kan..kan..gudboy!!..

Amsyar dah 4 bulan aku baru terkocoh2 nk update perkembangan anak..;)

Antara perkembangan anak bujang aku 4 bulan ni ialah:

  • Dah pandai ketawa. Mengekek ok kalau dia ketawa..time myusu kalo aku main2 ng dia pun dia leh ketawa gak..
  • Taknak duduk atau baring saja. Dia nk kita dukung dia bawak jalan2 tawaf satu umah. Yang ini, uwan dialah yg rajin melayan. Senyap jerk dia tak berbunyi. Kalau duduk mulalah dia gelisah. Gosok2 matalah. Patu erk..erk..erk.. nak nangis..
  • Dah pandai tgk Tv.Pastu kalau sblm masuk lift dia menangis, masuk jer lift tengok ramai org terus diam n mata dia pandang org. Selagi org tak tegur dia selagi tu dia pandang. Ada satu hari tu kitaorg dah terlewat. Lift pulak satu jerk yg berfungsi so mmg tiap2 level lah berhenti amik org. Masa tu dlm lift dah penuh, bila lift berhenti nak amik orang jerk, dia tetiba mgeluh dah semua orang pandang aku serentak. Haihhh..anak ibu, kecik2 dah mgeluh kan.. ikut saper lah tu.. ;)
  • Tidur lasak. Kalau masa memula tegak pastu nnti ko tgk dia dah senget dah..terpaksa lah aku tidur sipi2 jerk..
  • Nak berdiri saja. Kalau ko bagi duduk, dia akan mgamuk.
  • Asik mghisap tangan..sedap sangat ke tangan tu?..*ke nk tumbuh gg?*
  • Suka tgk toys..bising mulut dia suh ibu beli lah tu yee.. bijak anak ibu
  • Berat adalah 7.1 kg..
  • Tak nangis tiap kali cucuk vaksin.. hehe
  • Kalau malam mesti nk tidur peluk2 ng ibu sambil nyonyot susu ibu
  • Suka giler mandi..angkat jerk nangis..pastu tendang2 itik..(pemain bola kah??)
  • Kalau ibu dan uwan amik lambat dia pandai tunjuk perasaan.. cthnya muka masam n mengamuk..
  • suka sgt kat uwan dia sbb uwan rajin layan Amsyar borak2.. (ibu penat nk masak,lipat kain dll)
  • Nak meniarap tp bontot berat..hahahahah
  • suka ajak berbual..penat ok...
tu jelah..aku ngantuk..pening smlm tak cukup tidur... *boleh lak kan??*

    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan