Klik utk belanja Amsyar

Khamis, 17 Mac 2011

A.M.S.Y.A.R

Aku nk ler citer psl nama anak aku tu.. dulu kan masa zaman dara2 dulu selalu lah kumpul2 nama2 best ni..konon2 nk bagi kat anak lah kan satu hari nnti..verangan kata org.. siap rebut2 ng adik2 aku buku nama2 tu..siap cop2 ni nama aku dh pilih tuk anak aku..ko jgn amik tau.. pastu mulalah pk nak kawen cepat masing2 sbb tak nak nama anak yg dipilih tu kena amik..ntah pape ntah.. bajet dapat anak cepatlah kan bila kawen tu.. nasib baik pun cepat.. hahahahahaha..

pastu bila dah kawen..termengandung lak.. macam..eh..eh.. mana erk nama yg aku pilih dulu tu.. lupa lah..sbb banyak sgt n bila dah besar ni macam lah..taknak ar nama macam tu..tak mature lah apalah... boring lah..dah ramai org guna lah.. yelah  kan.. bukan masa ko pilih n kumpul2 nama tu sok lusa ko kawen kan..tunggu lah 6,7,10 tahun baru ko kawen..list nama tu pun ileekkk.. punah impian nak bagi nama anak macam artis..  verangan mmg tinggi melangit..

rupanya nak cari nama tuk anak mmg susah woooo.. dah dapat nama ni..tetiba mata terpandang nama yg ini.. tetiba macam eh..nak tukar lah nama yg ni..pastu tetiba suami tak suka..tetiba oklah tukar nama lain lak pastu tetiba..lah macam tak match lah kalo gabung ng ni..eh..banyak lah ko punya tetiba kan padahal mata rambang tgk nama byk sedap2 kalo leh anak sorang tapi nama macam nak guna tuk 6 orang..hahahaha..gila tamak haloba..

tapi kan..kan.. nama AMSYAR ni mmg aku suka..sbb aku terjumpa nama ni masa tgk anak kenalan aku.. nama anak dia AMSYAR.. just AMSYAR..anak dia punya lah comel ( cis bajet anak ko comel lah kan bila letak nama sama ng budak yg comel.. tp anak aku mmg comel apa.. yelah anak aku kan.. aku tetap nk cakap comel gak kan.. comelnya anak aku.. angkuh lah pulakkk).. pastu aku simpan nama AMSYAR ni dekat dua tahun kot.. pastu bila tahu2 jerk anak aku lelaki..mulalah kuarkan nama AMSYAR bgtahu kat suami aku.. nasib suami aku setuju.. kahkahkah.. mithali kan suami aku.. mendengar kata.. (sbnarnya malas nk layan.. angguk je..)

pastu macam..eh takkan AMSYAR jerk.. AWANG AMSYAR.. iskh macam tak best lak.... AWANG mmg keturunan suami aku kena letak AWANG (BRUNEI).. kalau perempuan haruslah ader DAYANG ok di awal nama..

Suami aku punya pikiran punya lah senang.. bubuh jerk nama AWANG SHAHRIMAN II .. ala macam zaman sultan2 dulu kala kan.. nama sama cuma ader ler II kat belakang tu.. abis tu nama anak aku AWANG SHAHRIMAN II BIN AWANG SHAHRIMAN??.. langsung tak glamour ok.. karang teruk aku kena bantai gelak guling2 ng adik2 aku yg mmg bengong2 tu.. yelah dulu bukan main gila verangan nk pilih nama anak pastu bila ader anak nama anak macam tu kan.. nangis aku 44 hari tak henti2 ko tahu..

dr situ lah dapat nama AWANG AMSYAR IMAN.. kalo sebut laju2 macam sama lah kan ng nama suami aku..tapi lain sbnarnya.. Makna Amsyar = KECERGASAN, Iman = Kepercayaan.. SO VERY2 LAIN OK.. JGN KATA SAMA..tetiba terusik kan,.. hahahaha..

ader org kata tak baik bagi nama seakan2 sama ni.. biasalah org tua2 ntah apa2 pemikiran diorg malaslah aku nk argue kan.. aku diam jerk tapi aku lbh percaya makna nama anak aku tu.. dah sah2 nama anak aku maknanya tak sama ng suami aku so apa masalahnya ye tak.. kalo sama pun apa salahnya..yg penting ader makna yg baik dalam ISLAM kan.. kan.. kang bagi nama verangan macam artis.. tapi makna langsung ileekkk.. tak pasal2 kena soal masa kat akhirat nnti.. hahahaha.. tetiba bertukar wajah jadik ustazah norbahyah..

aku mmg panggil nama penuh tau.. sbb nama tu kan doa.. so boleh pikir lah kan kalo nama korang tu glamour tapi takder makna  n makna ntah pape ntah..bila org panggil 44x kan satu doa kan.. nauzubillah.. kalo baik..alhamdulillah lah kan.. kalo tak.. iskkhh.. jauhkan lah.. so mmg aku tak request anak2 aku nnti ader nama panggilan comel2 konon.. buat penat jer carik nama tetiba panggil kemetot jerk..pastu ntah paper.. baik ko daftar nama anak ko macam tu jerk..tu pendapat aku lah yee.. tetiba terusik balik.. iskhh.. apasal asik terusik jerk nih... sbb tu AMSYAR tu cergas jerk budak nyer.. tak kira time tidur pun cergas semacam..tangan n kaki bergerak2 rimas aku yg tidur ng dia ni asik kena tendang..pastu muka aku asik kena tampar ng tangan dia bila dia merengek2 time subuh aku lak feeling2 tidur tak sedar diri..cis..pandai yee ko nak.. ibu tak nak bangun.. bajet anak pandai diam sendirik lah kan..ko tampar muka ibu ko nih kan..  mmg cergas btl anak ibu nihhh..

*tetiba rasa nk carik nama tuk DAYANG.. hahahahahah *

nama saya AWANG AMSYAR IMAN

1 ulasan:

  1. Semua pemilik nama Amsyar ni memang cergas, dan diakui oleh parents saya, termasuk saya sendiri. Hahaha xD
    Anyway, moga anak akak membesar dengan sempurna dan menjadi insan bernama Amsyar yg berjaya.=)

    BalasPadam