Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 9 Mac 2011

Cerita mgandung aku PART II

Mengidam ker?..ntah..yeker?..
Bila aku preggy ni selera aku berubah.. teruk btl..
Kalo berubah yg baik tu takper gak..ni yg tak baik..
Iskh..iskh...

Mula2 aku mengidam nak minum air gas..punyalah mengidam sgt2...
Padahal masa anak dara n blom preggy..aku langsung tak berapa suka air gas..
Kalo p mkn fast food mmg tak habis lah air aku tu..
Asben aku lah yg mghabiskan air..
Tapi..
Sekrg sudah berubah..
Aku kepingin sgt nak minum air gas.. lagi2 pepsi ais..gila tak??
Mak aku kata..minum tapi sikit..
Taknak bagi kempunan..bila dpt minum..
mmg sedap giler lah..rasa nikmat lain macam..
Macam air pepsi tu sedap btl..tak pnh aku minum air ni..
Gila kan??... aduhhh!!


Pastu..aku ni mudah sgt teringin apa yg org lain makan atau minum..
Macam sedap jerk apa diorg makan tu..
Macam ader seorg member kat opis aku ni..
Lelaki cina..dia suka bedal air kopi susu ais petang2..
Punyalah sedap aku tgk dia minum..bau kopi tu lagik..adusss..
Mmg boleh getar jiwa..
Tekak aku pun mulalah..mula gatal2 nak suh kawan aku tapaukan air kopi susu..
Tapi smpi skrg tak tapau2 lagik..
Nak ker tak nak?.. tapi macam best jerk.. hehe

Skrg ni..air masak mmg tak leh masuk dlm tekak aku ni..
Rasa macam nk muntah... padahal kalo nak diikutkan..air tu lah air feveret aku dulu
Mmg tak sahlah kalo tak minum air masak ni..
Tapi skrg berubah 100%
Risau gak aku..aku ader tanya doktor..
Dia kata try minum jus kalo tak leh..
So..hari2 lah aku bedal minum Sanquick..
Tu pun rasa jemu lah pulak..minum ribena pun rasa macam tak boleh masuk..
Apa ni??.. semua yg bagus semua tekak aku takleh nk masuk..
teruk btl.. salah aku kah??..huhuhu
Susu lagi lah..masa mula2 preggy bkn main excited beli Anmum..
Konon2 nk minum..tapi bila bukak jer..bau Anmum tu mmg pening pale aku..
Sure kalau aku minum ni muntah..
So aku try beli UHT..susu rendah lemak yg ader 9 Vitamin tu..
Tu pun feveret aku dulu..tapi tu pun mcm terpaksa jerk nk minum..
Sampai dah nk expired dah..tak luak2..last2 asben aku lah jadik mangsa suh minum susu tu
Sblm expired.. sian asben aku mcm tong sampah lah pulak..
Nasib tekak aku boleh minum air yogurt..skrg aku bantai Blisst..
oklah..bagus tuk sistem penghadaman aku ni.. maklumlah aku ni selalu ader masalah ngn pghadaman..so minum lah Blisst botol besar tu..

Mkn lak..mula2 mmg takleh makan nasi..
Skrg alhamdulillah..dah boleh masuk..tapi nasi yg putih tu aku kurang lah..
Kalo nasi goreng ker..nasi org kawen ker..yg ader rasa2 tu..ok lah gak..
Kalo yg putih bersih n tak ader rasa tu..aduii..seksanya nk mkn..

Macam mengada lah pulak kan??
Tp nak buat macam mana..
Kalo aku paksa karang..aku gak yg susah..muntah bagai..
So baik aku turutkan jerk selera tekak aku ni..
Harap2 tak ader papae.. Amin!!

Nota Tumit: Adeker smlm aku mimpi mkn nasi ngn ikan keli goreng??..Gila ker??..aku dah lah tak suka ikan keli..tetiba dlm mimpi aku mkn lak..bila bangun tidur..rasa loya tekak terus muntah.. huhuhuhu... Nasib tak mgidam keli masa preggy ni..hahahaha

Tiada ulasan:

Catat Ulasan