Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 16 Mac 2011

Cloth Diapers Vs Mamy Poko

Aku sbnarnya nak gak try pakai cloth diapers ni kat Amsyar. Yg aku tahu cloth diapers ni boleh dicuci dan dipakai semula. Kiranya korang leh jaga alam sekitar kan. Takyah nk pakai buang..pakai buang .. Lagi satu yg aku tahu gak kalo kita pakai cloth diapers ni menguntungkan tuk jangka masa panjang. Tp permulaannya mmg mahal. Ada tu satu cloth diapers jerk dah rm38. Bayangkan kalo aku nk beli 10 keping kan. Pengsan ibu kau Amsyar. 


Skrg ni Amsyar pakai Mamy Poko. Kulit Amsyar takleh sensitip mana pun tapi biasalah kami ni ibu bapa yg terlalu sayangkan anak2 (cehh..anak sorang bolehlah kan ko nak pakaikan yg mahal2) so kami decide bg Amsyar pakai Mamy Poko. Mmg best ok Mamy Poko nih. Lembut seumpama kapas. Serius lembut. Pastu kalo anak ko kencing banyak pun, still kering lagik..tak macam Drypers.. mmg aku reject ok..sekali jerk aku pakaikan Amsyar pampers ni pastu tidak lagik.. mmg kualiti rendah..pastu tmpt tampal (yeker namanya tmpt tampal..) mmg ntah apa2..tak lut kalo ko nk alter pampers tu..tu yg aku mencikkkkk!!!!
Model Mamy Poko
model Mamy Poko tidur dgn lena nya..


suami aku rajin beli pampers anak. Kt umah jerk ada 3 bungkus tak pakai2 lagik
wahh..bestnya kalo dapat MamyPoko byk macam ni!!

berbalik pada cerita cloth diapers tu kan.. ada gak aku pk2 kan nk try grab satu dua..lagipun kat umah mak aku, mak aku tak pakaikan Amsyar pampers sgt.. mak aku lagik suka pakaikan napkin. Jimat katanya. Mak aku kan rajin nak mcuci2 ni. Ada baju tak cuci sket..dia laju2 p cuci.. aku pun rajin gak..cuma aku kan kerja.. bila masanya nk mencuci???... (alasan jerk kan ko..padahal umah ko ada mesin tau!!).. so bila aku dah beli cloth diapers ni, bolehlah aku lanting kat mak aku tuk Amsyar guna. Tak leh bila basah jerk nak tukar..bila kencing byk jerk nk laju2 tukar..kan.. so myenangkan kerja mak aku gak.. tp nak beli sekeping rm38 tu mmg mahal ok.. aku beli Mamy Poko 66pcs pun baru rm54.. tp aku jumpa satu peluang baik tau kalo nk pakai cloth diapers ni..


Ada seorg blogger ni..dia mmg jual cloth diapers ni..dia jual secara ansurans. Macam main kutu lah.. bayar sekian sekian..dapat lh pakej yg ko nak tu..senang jerk kan.. kalo sesiapa yg berminat, bolehlah deal ng dia ni.. aku?.. nnti aku pk dulu..niat mmg ada.. tapi wang nya yang tak ada.. hahahahaha


bilalah nk kumpul cloth diapers byk mcm ni kan??



penuh ampai jemur cloth diapers sajoo..
ni link kawan blogger yg jual cloth diapers secara ansurans izzah ClothDipaers

*kalo sesiapa tahu Mamy Poko murah bagitahu aku k..*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan