Klik utk belanja Amsyar

Khamis, 10 Mac 2011

Kenangan Cintan Cintun aku...

Malas aku nk geledah cari gambar masa zaman cintan cintun tu..ntah mana ntah..lagi2 pas pindah brg dr JB pastu aku kawen pindah barang lagik so mmg ntah kemana ntah gambar2 hot kami tu..gambar dr muka hingusan sampailah muka dah matured cun melecun kacak lagik bergaya..tp takperlah..layan jerk citer CINTAN CINTUN aku ni dulu yeee...

Aku kenal suami aku masa 2003..masa baru habis SPM..masa tu aku kerja part time sementara tunggu peluang nk sambung belajar kat satu kedai 24jam nih..tak lama pastu aku dgr ada budak lelaki baru masuk. Aku mmg tak tahu sbb aku shiff mlm masa tu..so dgr2 lah diorg mgumpat sesama sendirik...

N:Kereklah budak baru tu..
Y:Aku dgr dia org sabah kan.. soksek soksek..

aku ni kawan yg plg rapat ng aku masa tu ialah Abg Hafiz..sbb aku selalu kena shiff mlm ng dia..so aku mmg tak tahu hal2 lain di siang hari.. katak bawah tempurung lah katakan..so bila dgr diorg bergosip-gosipan tu kan..aku pun terfikir.. ohww.. ada org baru rupanya..apasal Abg Zirman tak bgtahu aku??.. naper?..naper?..

Abg Zirman mmg rapat dengan aku. Dia selalu gak suruh aku tolong dia kalau aku cuti kat store.

Kebetulan, malam tu giliran N kerja malam dgn Abg Hafiz dan budak baru tu(suami aku lah..). So N yg aku panggil Akak ni pun pujuk aku suh teman dia sbb myampah katanya mg budak baru ni..kerek kan.. haruslah org myampah ng ko.. aku lak patutnya cuti mlm tu..tp sbb boring kan duk umah..aku pun mengerjakan diri ku..hahaha..ala sesaja jerk..teman Akak tu..sian dia kan.. tetiba lak..

So, aku dtg kul awal sket mlm tu..merayau jap p jumpa Abg Jeppa tanya pasal handphone..aku tanya2 Abg Jeppa kalau2 ada phone murah leh jual kat aku kan..masa tu handphone mahal tau..simkad pun mahal..huhuhu.. bila dah sampai waktu kerja aku pun masuk kedai n meluru masuk bahagian stor sbb nk p mbuang..masa tu aku perasan ada ramai gak org kat situ tp sbb aku malas nk tgk siapa2 yg ada aku terus masuk p toilet tetapi aku perasan sesuatu....


ada..lelaki pandang aku tau!!!.. hahahahaha

bila aku pandang balik.. dia alihkan muka dia cepat2 kat arah lain..eleh..macam lah aku tak nampak ko pandang aku tadik..malu yee??..

pastu Akak tu kenalkan lah aku ng lelaki yg dikatakan kerek ini..ohw dia ni..aku pun ok..ok jelah.. takder apa2 feel pun..nk kata kacak masa tu jauh sekali sbb aku tgh arm seseorg masa nih..hahahahaha..

Oleh kerana Akak tu bengang ng dia kan..so aku lah ditugaskan mgajar lelaki kerek ini..so aku pun ajarlah tanpa banyak soal..ok jerk lelaki ni..kataku didalam hati..hahahaha..dah macam novel lah pulak kan.. so sejak dr hari itu tugas aku adalah mgajar dia ni..alih2 aku gak yg kena ajar dia ..oleh kerana aku ni happy go lucky n gila2 orgnya so kami pun serasi berdansa bersama... selalulah bergurau senda kan.. masa tu pulak kawan aku si Y ni ada hati kat lelaki kerek ni..so aku mmg tak amik port pun..

rupa2nya lelaki kerek ni ada simpan perasaan kat aku tau..macam mana aku tahu? begini.. kalo lah seorg lelaki tu asik call ko..mesej ko..miscall2 ko..ko akan rasa tak ader something kat lelaki nih.. yelah..apasal dia buat semua tu kat ko?..sure ada apa2 kan?..so satu hari tu..masa ni aku dah berenti kerja tau (sbb aku nk p Johor sambung belajar lagi dua hari)..aku mesej2 ng lelaki kerek nih..ntah naper aku ni miang sgt p tanya..lbh kurang mcm nih..

aku comel: Abg ni asik mesej..call org..makwe abg tak marah ker?
abg kerek: Taklahh.. abg mana ada makwe..
aku comel: Ohw kalau macam tu bolehlah isi borang yee..

diam jerk.. lama pastu baru mesej aku direply.. citttt!!

abg kerek: Kalau abg nak yati jadik girl abg, yati nak tak?
(serius masa ni aku dah melompat tak hingattt..hahahahaha)
aku comel: org tua2 kata kalo diam tandanya setuju.. ni yati diam lah ni..hahahahaha (punyalah gatal kan..kan)

so..bermulalah percintaan kami.. 7 tahun gak lamanya kami bersama..pastu ader krisis sket biasalahkan kalo bercinta lelama ni tak berapa elok kan pastu terus dia ikat aku terus sbb taknak kehilangan aku lagik katanya...romantik ok..tp sekarang bila dah kawen..no..no romantik2 dah.. cittt..menci tau..i nak sentiasa beromantika ok..baru feel muda remaja..hehe.. (anak baru sorang maaaaa btl tak??)

Lelaki yg kerek..
masa ni dia panjat gunung kinabalu
wahh hensemnya..(puji suami dapat pahala tau)
tangan urat2 gagah tau..
masa jejalan kat melaka
apek ku yg comel
hensem!!! auwwww
bertahan lama seperti energizer.. kahkahkah
kau sentiasa dihatiku... ;)
fitting baju kawen.. akhirnya kawen gak kita kan lalink..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan