Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 27 April 2011

Budak Comel yg gonjeng2 sket..

comel lah tu konon

ni kawan aku.. namanya Fatrisha..panggil Fat jerk..kadang2 aku ni tersasul gak panggil dia Eisha..dgr org ni panggil dia Fat..aku pun panggil Fat..dgr yg sinun plak panggil dia Eisha.. aku pun TERpanggil Eisha.. nasib aku tak panggil dia Yussof.. Yussof tu nama papa dia..


naper aku cerita pasal dia ni?..takdelah tadik aku round kat FB dia nih..teringat masa aku kawan ng dia masa kat PJB dulu..pastu terduduk satu umah ng dia..pastu selalu turun KL sesama..

tu yg macam nk recall citer pasal kami tu..kami ok..jap lagi aku tepek lah gambar aku..takkan gambar Fat je kot..dah kisahnya pasal KAMI kan..haruslah gambar aku feeling verangan model adooo...

mula2 masa aku tgk muka dia nih..sombong kot minah nih..pastu muka macam scary hahahah..mampos aku kalo fat baca nih..kena sumpah jadik tiket bas transnasional kot.. serius k..scary aku tgk muka dia..taknak lah kawan ng dia..


pastu ntah macammana..aku TERkawan ng dia..yg aku ingat dia ni suka mandi lewat malam masa kat hostel..aku selalu lepak bilik mine.. dari bawah aku nampaklah si Fat ni lenggang2 kak Limah p toilet bawak bakul kecik isi brg2 mandian dia tu..kul 12 lbh beb..ko bayangkan..kalo aku..postpone je kot..tak kuasa aku...kalo kat umah ok kot..kot lah.. hahaha

ntah tak ingatlah macammana leh kawan ng dia..tp yg aku ingat pas tak duk hostel aku duk taman cahaya masai..pastu aku selalu lepak kat umah sewa dia. Masa tu kot terkawan rapat ng dia. Pastu dia pun selalu dtg umah sewa aku. Pastu kan yg aku ingat ada satu malam tu, dia dtg lepak umah sewa aku..dia tgh sedih kot..ada krisis sket..pastu dia macam sedih2..ngadu2 kat aku..pastu ajak aku p CC..masa tu mana ada BERUKband nih lagik..harapkan CC jelah..pastu dia tjk aku gambar adik dia..aku tgk macam manja je dia ni tunjuk kat aku..pastu aku pun macam berubah jadik perempuan ala2 manja, ayu dan sopan...

Tu yg mula rapat ng dia tu..tapi best lah kawan ng dia..serius tak tipuuuuu


bila naik sem 5 dan 6 aku duk satu umah ng dia. Mine ng Zam pun sama. Bila aku ada krisis ng saper2 ke kan..dia mesti tanya aku dulu..maksudnya dia ni tak percaya lah kalo setakat dengar kata2 org je..dia lagik suka dgr dr mulut org tu..part nih lah yg aku suka.. pastu dia byklah pujuk aku..bagi aku pinjam brg dia..tapi aku malu nk pinjam..aku kan pemalu..auwwwwww... silalah percaya..


pastukan ada satu hari tu..aku ng dia nk balik KL.Kitaorg mmg selalu balik KL sesama..punyalah nk save duit kan..Fat ni rajin masak cekodok nak buat bekal makan dalam bas. Banyak lak tu. Dlm bas, kitaorg tak turun makan pun. Makan bekal jerk..pastu mcm malu2 ng mamat sebelah tu..nk pas pun sorok2..tapi sedap woo Fat masak cekodok.. tu baru cekodok..kalo Pizza lagik sedap kot.. agaknya lah..


Ada gak satu hari tu.. (macam lagu SATU HARI DI HARI RAYA pulak) hari jumaat. Aku ada kelas I.D, Fat tak ada. Kitaorg petang tu nk balik KL. Pas solat Jumaat dlm kul 3.30 macam tu kot, so Fat pesan kat aku suh booking mana2 prebet utk hantar kitaorg p Pasir Gudang ptg tu. Tp pakcik prebet tu mmg coii lah kot..aku punyalah ingatkan dia banyak kali..dtg tau amik kitaorg nnti..dlm kul 2.30 macam tu pas solat Jumaat..tp kitaorg tunggu tak dtg2..ko bayangkan dah kul 3.25 dah..tapi bukan takat bayang keta..bunyi enjin keta pun tarak..coii lah pakcik nih..mencikkk tau..tak pasal2 Fat punyalah gabra takut tertinggal bas, leh lak tersalah taip mesej nk antar kat prebet lain macam nih..

" saYANG kat bawah nih".. patutnya..


"SAYA kat bawah nih".. dah hantar baru perasan ko..


apa lagik..tgh nerves2 tu boleh bantai gelakkan..pas abg prebet tu dtg..

abg prebet tu pandang2 jeling2 kat Fat..hahahaha..kan dah TERPERASAN MACHO abang tu..

yang si Fat buat2 tak tahu.. "eh..bukan saya bang..bukan.." tp dalam hati jelah cakap macam tu...hahahahah


padahal dia perasan tu abg prebet tu pandang2 jeling2 manja kat dia..


lawak tahu tak..aku kalo ingat mmg ketawa lah..punyalh nerves takut tak dapat balik..yelah walaupun tiket balik KL tu cuma rm20 jerk..tapi masa study macam 200 kot..kan Fat kan..kalo tak, takkan siap bawak bekal cekodok kan..nasib ada abg Macho tu kan..kalo tak, makan cekodok kat umah jelah kita...

aku kalo borak2 ng Fat msti perli dia..

pastu tak leh lupa ada 'jelmaan Fat' masa aku nk mandi..

aku ni masa kat umah sewa mmg pesen mandi tak tutup pintu..tutup sikit jelah..

scary kot bilik ait tu.. bilik air lak pesen asing2 ng toilet berak..

so kalo ko nk berak..ko kena lalu toilet mandi dulu..so kalo aku mandi, pesen tak tutup pintu mmg nampaklah sape2 nk p berak..

so, ada satu pagi tu, aku tgh feeling2 model iklan shampoo rambut, aku nampak Fat laju jerk jalan masuk toilet berak..aku pun laju2 tutup pintu kasi rapat..malu lah wei..aku kan tgh.. bog**

tp, aku pelik lah..apasal Fat laju btl masuk..tak dgr pun dia pakai selipar ke apa..tak dgr pun dia tutup pintu n bukak air..pastu aku terdetik nk bukak pintu intai sikit..eh..tak ada org pun..eh..eh..


terus tak jadik nk sain kontrak jadik model shampoo rambut..

laju2 gak aku cuci rambut..sampai pedih2 mata aku cuci rambut..

kuar jerk dr toilet aku tanya mine yg tgh duduk depan tv..dia kata tak ada pun sesiapa lalu..

bila Fat kuar dari bilik dia..aku pun tanya lagik sekali kat dia..jawapannyaer?????



BUKAN DIA....



aku lak dah seram2 sejuk.. pulak tu baju yg Fat pakai sebijik sama ng baju 'Fat Jelmaan' pakai..cuba korang pk.. pk lah.. hahahahah



Fat kiri sekali masa jadik 'ustazah tarian'

ni Fat pas dah bersara jadik ustazah tarian..alamak mampos aku kalo Fat baca nih

macam2 lah kisah Fat ni..yg aku ingat dia ni mmg suka mandi malam... tgh2 mlm kot.. ntah apa pesen ntah..

ni lak aku..masa jadik penari..skrg dah berenti..

4 ulasan:

  1. ahahahahahhahahahahahahahahahahahahaah adoyai comel nye ko niy weiiii.......sumpah dr atas sampai bawah aku gelak je.....ya allah scary sgt ke muka weyyy.yela..time tu mana ada kawan sgt weh....sume ingat aku mcm sombong ,berlagak,pilih bulu sumelah..huhuk...tapi bila dah kenal aku baik je.kan kan..heheheh walaupun muka serius tapi hati cute,,.....ahahaha.....RINDU KO!!!!!!....rindu zaman belasan tahun kita kat poly.hahahaha muka nak budak2 sgt..haha=D

    BalasPadam
  2. Sbb aku rindu ko lah aku buat entri nih.. ;)

    BalasPadam
  3. weh gambar ko yg penari sumpah lawaaa....=D..photoshoot ke ape tuh?

    BalasPadam
  4. "weh gambar ko yg penari " penari?..hahahahahaha..

    tu aku superimpose lah wei..wah ko pun tertipu erk.. *tetiba bangga..*

    BalasPadam