Klik utk belanja Amsyar

Selasa, 5 April 2011

Make up boleh merubah segalanya...

Ecehhh.. korang suka tak bermake up?.. kalo yg pompuan of courselah suka kan..aku lagiklah suka..mmg aku ni perempuan sejati yg suka semua yg chanteekchanteek.. hahahaha..barang make adalah barang yg harus ada lah.. tapi taklah muka aku ni 24/7 asik bertempel make up jee..macam sekarang ni..aku dah jarang makeup2 kec kalo aku rajin atau nk p mana2 event yang perlukan aku bergaya haruslah ku tempek makeup..bagi naik seri..

Suka lah gak belajar2 cara nk makeup bagi nampak smooth n light2 tu..selalunya aku belajar sendiri atas kekreatifan n pemerhatian aku..kata suka kan..haruslah menanam minat yg mendalam hahahaha..

macam aku kata tadik..dulu masa anak dara mmg selalu bermakeup..kalo nk p beli barang kat kedai pun haruslah calit celak dan eyeliner..takderlah muka sememeh macam baru bangun tidur jerk..skrg ni calit juga tapi dah ader tukang komen iaitu suami aku lah..so aku kan isteri mithali..kita bagi make up ringan2 saja..

nasib aku gak lah kan ada adik beradik pompuan ramai..semuanya suka makeup2 nih..selalunya org kata apa yg kakak sulung buat..pasti adik2 perempuan ikut kan..so bila aku suka makeup2 adik2 aku pun mula meroyan..nak makeup..nak makeup..hahahaha..

nak kata pandai tidaklah kan..tapi kalo takat basic2 tu tahulah..nak bagi cantikkan mata..mmg aku suka belajar sbb aku suka mata nampak galak..sbb tu masa aku kawen aku suh Za, mak andam aku fokus kat bahagian mata..kata hari bahagia..haruslah mahu nampak cantik sentiasa..org nak kata tak cantik ke apa..aku kisah apa kan..aku suka..* tetiba selfish *

dulu..seingat aku..umur aku 3 tahun kot..aku dah selongkar make up mak aku..masa tu mak aku tidur..aku pun menggunakan daya imaginasi aku tuk make muka sendirik..serius lawa ok..mak aku terus amik kamera tangkap gambar aku..ingatkan nak marah ke apa..rupanya mak aku pun takjub tgk aku bermakeup..tp sayangnya gambar itu hilang..kalo tak boleh aku jaja kat sini bagi tunjuk..tp tulah org kata kalo riak mmg Allah tak makbulkan kan..so sbb tu gambar tu ilang kot.. tp aku ingat masa tu aku duk atas katil,pegang bunga pastu pakai skirt bagi kembangkan tutup kaki..cantik woooooooooooooooooooo..

ntah dari mana ntah minat makeup2 nih aku pun tak tahu..so bila besar..dah tahu..dah ada duit sendirik mmg selalulah beli barang makeup..skrg nih aku mmg setia dgn makeup smoke eyes.

selalu aku buat macam ni..

pasni nak try buat macam ni lakk..
kalo korang jenis yg berani macam aku..oklah kan nk makeup2 yg up sket..tapi kalo jenis yg malu2 tu takyah lah yee..harus korang rasa tak biasa pulak..macam aku..lagik up lagik aku suka..bulu mata palsu tu haruslah yg tebal lentik2..kalo aku lah..kalo yg biasa tu..aku buat pakai time p kedai jerk hahahahaha..

tp skrg ni ada anak..tunggulah ko dia besar sket baru nk bereksperimen balik..ni aku nk touch up bedak pun dia dah jeles...aku ni kalo makeup kena relex..takleh gopoh2 mmg stock comot lah..pastu aku ngamuk marahkan makeup lak..hahahahaha..macam suami aku kata..aku ni ng apa pun boleh ngamuk..ng tudung..ng sikat pun aku leh jadik bahan nk ngamuk..hahahaha

meh aku kasi jaja gambar aku masa kawen..cantik tak??..

ko tgk bulu mata aku..tu aku request tu
sblm bersanding
majlis malam
cantik kan?..beranilah korang kata tak cantik..zassssssssssss aku pancung kepala korang hahahahahaha.. kalo nak harap aku make up..macam gini..

ni tak pakai bulu mata palsu..tak ader bajet
ni lak gambar adik2 aku, angah n alang yang sekarang pun dah pandai bermakeup..hasil didikan tak langsung aku..hahahahahaha..aku kan suka mempengaruhi orang.. *cettt tak nak ngaku ko pun mudah terpengaruh gak..hahahaha*

ni angah.
ni alang
kalo bergaya pun mmg nom satu gak kitaorg adik beradik nih..bila nk raya haruslah kitaorg laju2 pk nk pakai apa time raya..baju kurung bukan watak utama dah..haruslah baju kebaya..baju kurung moden yang ambil alih...pastu kutuk-kutuk baju ko buruk baju aku paling lawa pastu memasing sentap hahahaha.. begitulah kalo dah nama adik beradik kan..sentap2 pun pastu hai..hai jugak..

lagi satu aku nk bgtahu..aku tak cukur kening tau..tapi aku kan amik grafik masa belajar dulu..pandailah melukis2 ni sket..*cettt lagi sekali*..lukis kat kertas mmg lah aku fail..tapi kalo kat muka org mmg aku suka..so lecture aku ajar dulu manfaat lah gak kan kat aku??..lagi hebat lak tu aku rasa sbb biasa org lukis kat paper aku kat muka tau..hahahaha..tgk2 dah kelaut dahh...

so aku pun lukis lah kening aku bagi nampak macam cukur tapi sbnarnya mmg tak cukur pun..puaslah adik2 aku meroyan sekali lagik minta aku ajar cara nk lukis kening..tp maaplah adik2 ku..korang semua buta seni..tangan keras..mmg fail lah lukis2 nih hahahaha..aku kan kakak haruslah aku berlagak kan.. hahahahaha

tetiba aku jumpa satu blog makeup..lawalah gak..kira kalo ko tgk muka org tu berubah dari tak berapa cantik jadik cantik tu bagi aku mmg baguslah org tu makeup..tp kalo macam aku.orgnya mmg cantikkan..so ko make macam mana pun kat aku ni mmg cantik sesaja..hahahahaha

meh jenguk meh..mana tahu ko nak pakai tuk kawen ke apa..leh tlg kan..aku pun tak kenal sgt dia ni..eh silap tak kenal langsung pun tapi sbb benda cantik haruslah aku jaja kan..kalo benda tak cantik atau tak baik nk jaja gak..bg pening!!

meh klik meh... veeMakeUP ...


* kalo aku promosi akak nih..dia bagi aku makeup free tak??..kuikuikui *

Tiada ulasan:

Catat Ulasan