Klik utk belanja Amsyar

Selasa, 31 Mei 2011

sebulan sebagai HOUSEWIFE

Fuhhhhhh!!! baru ada masa nak update blog..
dah berhabuk kah?..mari aku kasi lap..
kalo bab habuk tu ok lagik kot..tp bab LANGAU ni yg susah sikit..takper, aku beli spray baik punya..
suka hati ko lah LANGAU..sure blog aku nih best kan..tu yg ko suka duk ngadap..

oklah..malas aku nk layan si LANGAU jadian nih..aku nk story morry citer aku..bukan citer SI LANGAU yang veryverytheferasantan tu..

telah genap sebulanlah aku mjadik house wife..best kah??..boringkah??
sebenarnya kawan2..boring ker..best ker..kita yg tentukan sendirik..bukan si anu..si polan dan si LANGAU..opss..maaf yee PUAN LANGAU...

hari tu 7HB sampai 17HB family mertua ada kat sini..so mudah sikitlah kerja aku..yelah dah mak mertua masak kan..pastu bapak mertua aku pun rajin..tlg vacum lah semua.. (ker aku yg pemalas sbb tu diorg yg wat kerja?..hahahaha..xper2..aku sedar diri ok..x macam org tu..hahahaha)

tapi idakler aku duk sesaja..menolong juga teman..menolong tengok hahahaha..aderlah takat kerja2 mudah sblm anak kesayangan ku itu bangun kan...anak aku tu super duper manja..bangun jerk cari ibu..cari ibu jerk bangun..begituuu..

pastu mak mertua aku balik..bapak mertua aku still duk sini lagik sampai 25hb..sbbnya jumaat 20hb tu dia nak p Johor..ada kenduri saudara..ohw jangan kau ingat, mereka tiada sedara di sini..bersepah ok sedara mara diorg..

so, aku kenalah masak kan siangnya..kalo tinggal aku ng laki aku jerk mmg petang baru aku masak..takpun bangun awal pagi masak dan bekalkan tuk laki aku sekali..tu kalo anak aku tak wat hal pepagi atau aku tak kemalasan..tp kalo tak, mmg aku masak tuk ptg terus, buat sarapan dan bawak bekal tuk laki aku dah save di situuu... bijak tak??

laki aku ni uols, mmg tak kisah nk bawak bekal..dia kan kat site, so kemalasan dia lagik melampau dari aku tau nk berjalan pepanas tu..so, sbg isteri yg mithali lagik memahami, bersilat lah aku ng sudu, sudip dan kuali..

bangun pagi2 masak..pas masak sapu lantai (ni kalo anak aku masih tidur lah..) pastu cuci kain yg sikit2 kat toilet tu pakai tangan..masak bubur tuk anak aku.. (anak teman dah 6 bulan tau..bertambahlah perkhidmatanku)..selalunya masa nih anak aku dah bangun2 dah..kalo dia tak tidur balik mmg kerja ku seharian melayan dia jelah..maklumlah, kat umah aku berdua jerk kan ng dia..haruslah mgada lebih..kalo kat umah mak aku tu..elok jerk baring..tak meragam langsung!!!

kalo aku lapar, selalunya aku masak air, buat milo atau nescafe pastu makan ng biskut..takdernya aku nk order MCD ker apa kan..sedar diri lah sikit wei...

kekadang tu, kalo bosan..memandu lah aku ker umah mak aku..bukan jauh pun..tp mmg dugaan jugaklah memandu berdua ng anak aku nih..dia ni pesen cepat bosan..duk kat carseat lelama..mulalah..menjerit nk lepas..kalo dah sampai, aku tak kuarkan dia dari carseat lagik, pandang je muka aku, bila aku hulur tangan, lelaju gak dia hulur tangan suh amik..

malam lak, sementara tunggu laki aku balik, bagi anak makan (anak aku makan tiga kali, pagi, petang dan malam) pastu goreng sayur. Aku kalo goreng sayur mmg time laki aku nk balik. Baru sedap sayur tu..tak layu. Tapi kalo pesen malas, tak goreng pun tak apa..cuma aku ni kalo makan harus ada sayur.. kalo tak rasa kepelikan sajork...

tulah citer aku..very the simpledimple kan??..aku ni relax jerk..takder nyer nk kuar shopping..boring2an ker apa..astro kan ada..tgk jelah pastu gomol2 ng anak..kan very2 the bomb gitu??..kalo pasal duit mmg sesak lah kan..tp aku ni taklah suka meminta..apa ada..adalah..takder, takperlah..gituuu..kena sedar diri tau..kalo ko tak sedar diri mmg ko takleh jadik macam aku..hahahahah...

yg paling best..xder stress2..marah..ngamuk penat..sbb aku buat kerja relax jerk..bila nk start..bila nk rehat..anak aku meragam pun relax jerk aku senyum2..heaven kan????

Selasa, 17 Mei 2011

Ahad, 8 Mei 2011

Belum bkesempatan..

Sbanrnya banyak benda aku nk citer..tp biasalah bila dah jadik housewife ni mmg tak aderlah aku ngadap laptop 24/7 kan.. mmg payah lah kata kau..

macam2 hal..minggu lepas aku p johor..melawat saudara mara di sana..bestlah walaupun hanya bermalam semalaman..

minggu ni pulak mak mertua, ayah mertua n adik2 ipar ada kat umah aku nih..ayah mertua stay lama sampai 25hb sbb dia nk ke johor..


cerita??..hahahahaha..ada!!..byk..nnti kalau aku ada masa aku citer..ok..tata.. ;)