Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 1 Jun 2011

A.M.S.Y.A.R 6 bulan

Amsyar dah 6 bulan..yeee aku tau dah banyak kali aku bgtahu kan.. *maaplah..*

aku nk update sket pasal Amsyar dah 6 bulan nih..ni maknanya aku tgh rajin..ataupun aku tgh free..kalo TERlebih rajin, tiap2 kali Amsyar masuk bulan baru aku update...hehe
antara progress Amsyar adalah seperti:

  • Dah pandai berpusing. Kalo tidur kat katil, mmg berpusing je kerjanya. Ada satu kali tu, aku bangun tidur, tgk kaki dia kat atas, muka kat bawah. Entah bila dia pusing pun aku xtahu..tetiba berpusing..macam gasinglah...
  • Mulut bising. Pot pet..pot pet.. ntah apa dia bising ntah. Kalo nk tidurkan, membebel jerk dulu baru terlelap..naik keta tgk org kepala botak kat sebelah pun mbebel. Siap kerut2 kening lagik. Ntah apa salah org botak tu pun aku tak tahu. Marah btl..sian dia nak...
  • Blom pandai merangkak. Baru pas meniarap. Pastu pusing terlentang balik. Aku mula2 risau gak. Tapi bila pk lain budak lain progressnyer kan..so aku tgk kan ajerlah..takper Amsyar, pelan2 yee..ibu sentiasa bagi sokongan..chaiyokkk!!
  • Dah boleh mamam.. ni paling best. Kalo tak asik tgk org makan pastu mulut pun konon2 macam mamam gak. Sian ok. Tp sbb nak sangat tunggu 6 bulan, so tunggu lah. Bila dah 6 bulan, mari berpegangan tangan kita menari poco2..
  • Manja ya amat...kalo dia dah bangun tidur kan..aku biar kan..dia tak nampak aku, elok jerk main sorang..walaupun kesian aku tgk, bila aku jengah n nampak aku. mulalah senyum..pastu bila aku tinggalkan..mak aihhh..meraung..macam apa ntah..bila aku dtg balik..mulalah buat muka sedih..pas angkat, gelak tak ingat..pandai ko yee nak..saiko ibu ko nih...
  • Suka sgt p dapur. Ko nak jadik chef ker nak?..kalo aku p dapur sambil dukung dia..mengeletek badan sbb suka..mulut bising..pastu kalo aku buka air kat singki..pun suka..bila aku kuar dari dapur..nangis..so bertapa lah aku kat dapur tu..buat2 kemas dapur..
  • Suka mencapai. Apa aku pegang..dia pun nk pegang. Tak leh kalah. Berebut2 lah aku ng dia..aku tarik..dia tarik..aku pegang dia pun ngada nk pegang. Bila aku pangku dia sambil tgk tv kan, remote Tv aku letak sblh, tetiba tv off. Terkejut ok. Rupanya dia p tekan button Off. Pandai lah tu, suh aku stop tgk Tv layan dia..kalo tak Off, ntah apa2 butang dia tekan..pastu terbongkok2 nak capai itulah..inilah..
  • Skrg nih, kalo nk mandikan dia..aku takleh mandi dulu. Sbbnya, ng aku2 sekali mandi. Mana taknya, dia p pukul2 air kat baldi tu sampai aku pun basah lencun..macam aku lak yg mandi sekali..pastu kalo angkat, nangis..sampai bila nk berendam kan..dia ok jerk..aku yg dah kecut kesejukan..
  • Dah tahu dah kalo kita nk p jalan. Kalo aku pakai tudung tu, pastu tak angkat2 dia, mulalah sedih. Bila aku angkat bukan main happy. 
Ini je kot yg aku ingat..kalo ada pape lagik aku update k.. pale pun dah weng weng nih..ngantuk k..yelah walaupun aku jadik house wife, bukan kerja aku relax je manjang..anak tak tidur, aku pun tak leh tidur..bila anak dah tidur, masa tu lah aku laju2 buat kerja..begitu.. ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan