Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 1 Jun 2011

Anak Bujangku dah 6 bulan

Apa yang best bila anak bujang aku dah 6 bulan??..certeka..certeka..??
yang bestnya bila aku dapat bagi dia mamam!!!..mamam tau..
aku ni punyalah eksited ..mmg niat nak masak bubur sendirik tuk anak bujang kesayangan aku nih..
no nestum ok..aku kalo boleh mmg taknak bagi nestum dan suami aku pun mmg tak berapa gemar bagi Amsyar nestum..dia lagik suka aku sendirik yg masak tuk anak dia..lagi barakah!!

so, hari khamis hari tu, dengan perasan berkobar2 mulalah aku memasak bubur tuk anak aku nih. Mula2 aku bagi bubur kosong jerk..mak aihhh, laju jerk dia makan..sampai tak cukup..hulur mulut lagik..bila aku lambat mulalah nak nangis..maklumlah nak, ibu ko ni bagi makan sambil tgk tv. Buka channel BabyTV 618 tu ingat nk bagi anak tgk dan leka..tapi ibu lak yg terover..maafkan ibu yee..dulu time ibu non ada channel2 khas tuk Baby nih..wahhhh..salahkan zaman pulak kan..

last aku yg bosan tgk anak aku makan bubur kosong. Padahal anak aku relax jerk. Dasar ibu ko ni yg eksited kan..so aku pun selongkarlah cari lobak kat peti ais. So masaklah bubur ng lobak pulak..seminggu gak anak aku makan bubur lobak. Aku blend lah sampai hancur. Macam ala2 yogurt gitu kan..senang lah anak nk makan.Telan jerk..

Hari ni ibu dah boring, tukar lak menu. Bubur brokoli. Ouls tahu, aku punya eksited nih, p lah Tescoberdua jerk ng Amsyar semata nak beli sayur. Macam2 sayur kot aku beli. Mmg semua tuk anak. Tuk kami laki bini makan macam TERlupa pulak..hahahah. Eksited kan?.. Sanggup tu aku dukung Amsyar. Dengan bawak bakul lagik.. (try nk tolak troli, tapi berat ok..tak larat aku nk dukung anak lagik..menolak lagik..semputtttt) Amsyar lak taknak duk stroller. Adui..hanginnnn gak aku..terpaksalah dukung. Bila dukung, bukan main senyum ko yee nak..senyum memanjang..macam org jakun pun ada aku tgk..pandang kiri..pandang kanan.. aku tarik sayur, dia pun tarik gak..aku pegang ni..dia pun nk juga..siap main tarik2 ng aku lagik..pastu kelam kelibut pulak cari Toilet nk cuci tgn budak kecik nih..dugaan sungguhhhhh...


Pas seminggu ni kita tukar bubur lain lak erk..bubur bayam nak?..bila dah serasi baru leh mix ng lain2..
tgk..sibuk nk pegang sekali..

kalo masa ni muka dia sebijik laki aku
muka langsi dapat tarik spoon dr ibu
pura2 tidur..lucu!!!


*ni yg aku suka jadik suri rumah nih, dapat masakkan bubur anak. Mmg khas dari air tangan sendirik. Tgk anak makan pun laju jerk..tak lah boring asik rasa yg sama jerk kan kalo bubur lain2 pas 1 week.. kalo makan nestum mmg tu jelah anak ko makan sampai habis nestum tu. Lagipun aku dan laki aku tak mo ajar dia makan instant. Tapi kalo dah terpaksa, macam tak sempat kan, tak salah bagi..sbb kadang2 kita nie terkejar2 kan. Nak buat itulah..inilah..cuma, jgn bagi Nestum saja..bagi dia rasa air tangan ibu juga. Kata org bukan setakat berkat, tapi anak akan lbh sayang ibu tau.. Insya Allah.. *

Tiada ulasan:

Catat Ulasan