Klik utk belanja Amsyar

Jumaat, 30 Mac 2012

kid education.

Lamanya aku tak update blog..makan tahun kot..hehe..
Sebenarnya takder yang menarik pun aku nak cerita, kehidupan seorang suri rumah dan ibu apalah sangat kan..rutin biasa jerk..lagipun aku sangat2 sibuk sekarang..sekarang lagi triple sibuk sbb aku dah jadik cikgu!!

cikgu??..hahahaha

taklah, aku masih seorang suri rumah lagi. Cuma aku mjadi cikgu untuk amsyar. Baru2 ni aku follow hubby p pkns shah alam. Dia nak p imegresen kat sana. Aku pun ikut lah sbb bosan duk umah. Satu hari kami berkampung kat sana padahal nombor takderlah banyak sgt tapi kalo dah sorang bawak beratus2 passport kan, mana nak cepat.

Masa aku bjalan2 ng amsyar kat kompleks tu, aku ternampak satu booth education for kids.Dari grolier. Aku teringat yang hubby mmg nak cari education utk amsyar. So aku sms hubby utk p tgk kalo dia free. Memandangkan nombor jauh lagi, dia pun datang cari aku n kitaorang p tgk booth tu.

Kami berminat dgn education tu tapi harganya mmg mahal. Dalam rm3+++ tapi boleh bayar secara ansurans so takderlah sakit sangat kan. Sekarang ni kerja aku adalah mgajar amsyar. Tapi tahulah amsyar tu, dia bukan endah pun. Macam boring adalah. Tapi kena perlahan2 lah kan. Kena ulang2 atleast kalau dia tak lihat pun dia dgr vcd tu pun dah ok. dan aku kena ulang2 dengan dia supaya dia ingat. Education ni datang dalam pakej. Sampai umur amsyar 12 tahun n waranty seumur hidup. Maksudnya, adik2 amsyar pun nnti boleh guna n kalau rosak boleh tukar. Siap ada cabinet lagi diaorang kasi tau.

Bila aku tgk buku2 amsayr tu, aku pulak excited. Siap cakap ng hubby, nnti kita main nak..education ni macam belajar sambil bermain. Very fun. Untuk learning english sbnarnya. Ala, english aku pun bukan pandai sgt, atleast ajar anak, ibu pun belajar sekali. Bagus kan..

Oklah, nnti aku sambung lagi pasal education ni. Banyak nau aku bhutang skrg. Cerita pasal peristiwa di Kundasang tu pun blom habis lagi. Ermmm...

Tata..

:)