Klik utk belanja Amsyar

Ahad, 26 Mei 2013

i'm pregnant agaian part 2

Hahaha.. aku pun tak paham lah apasal dia p terbitkan pulak aku punya catatan ni padahal aku belum habis tulis lagi.. hahahaha

oklah sambung pasal pregnancy ni mmg banyak yang bezanya. Macam time amsyar dulu aku suka nau ng air kelapa. Hari2 kot nak beli air kelapa.  Rasa macam selera jee tgk air kelapa. Dan aku suka minum air sejuk. Sejuk btl2 punya sejuk tu. Tapi skrg ni mmg tak lalu lah nak minum air kelapa. Suku pun tak luak. Pastu skrg minum air panas jee. Tak kiralah hari panas membara kee aku tetap bantai air panas. Dan feveret aku, air milo panas. Yang panas2 betul lak tu. Kiranya yang baru didih tu aku buat milo terus minum. Peliknya tahan pulak lidah aku..huhuhu..pelik kan?

pastu aku ok jeee makan ayam. kalau dulu mmg tak lalu la nak makan ayam kan. Hari2 makan ikan. pastu tekak ni nak makan western  cuma yang ni aku ngidam masakan kampung. Masa alahan tu hari2 aku terbayang masak lemak cili padi laaa... sambal belacan laaaa.  hahahaha...

Masa amsyar dulu milo mmg aku takleh minum la. Muntah. Soya mmg sampai mgandung kali ni pun tak lalu nak minum. Soya macam meloyakan pulak.

Apa lagi erk.. bila nak tulis ni tak ingat pulak. Tapi yang aku tahu masa mgandung kan amsyar sampai nak masuk lima bulan baru ok alahan aku ni. Baru leh makan dengan jayanya. Tapi yg ni alhamdulillah masuk jee 3 bulan dah leh makan dengan seleranya. Cuma satu masalah tu jelah. Aku tak reti nak telan air liur aku sendiri. Asyik nak meludah jeee. Dah serupa aci makan sireh pulak.hehehe

Tu yang aku malas nak kemana-mana. Susah. Aku keluar pun p cekup baby jeee.. tu pun terus balik umah. Memang tak kuasalah aku nak merayau2 hahaha. Tunggu jelah baby lahir kan, merayau ng baby jelah. Baju raya pun aku tak sure lagi nak pakai warna apa. Mmg tiap kali mgandung aku tak berapa kisah sgt sal raya. Hahaha... cuba kalau tak mgandung kan... sentap kau kalau tak kisah. Bukan aku lah tu... ;)

Hari tu ada pulak aku mimpi, anak aku lahir punyalah dah fikir nak bagi nama apa, last2 suami aku p daftar nama Dayang Roza Dora. HAHAHAHA.... lawak kot. Apa makna pun aku tak tahu. Geram aku. Ntah kenapa lak dia bagi nama tu. Tgk2 mimpi kan. Jantina pun tak tahu lagi. Hahahaha... Macam berharap pulak nak anak perempuan...

Ala, aku tak kisah lah anak lelaki atau perempuan. yang penting sihat sempurna dan selamat semuanya sudah. Amin Ya Rabbal Alamin. Kalau perempuan bonus tuk aku lah kan. Ada geng. Kalau lelaki bonus tuk amsyar. Ada geng main. Aku tak kisah pun. Apa Allah beri aku terima. Yang penting sihat sempurna dan selamat semuanya.  ;)

 

i'm pregnant again!

Alhamdulillah. Akhirnya apa yang dirancang dimakbulkan. Sebenarnya mmg aku nk preggy lagi selepas amsyar dua tahun. Alhamdulillah Allah makbulkan setelah berusaha.. *heheheh*

Usia kandungan aku nak masuk 4month. Alahan?.. hahaha, kalau dah namanya aku yg mgandung haruslah ada alahan. Kali ini mmg stress sikit sbb ada anak yg nak dijaga. Kalau time amsyar dulu, aku tak ada 'tanggungjawab' besar sgt, tapi kali ni nak jaga amsyar, nak mandikan nak bagi makan. Uhhh.. macam2 lagi. Dengan alahan ni, mmg stresss laaaa...

Sampaikan masa  nak masuk 12week aku ada spot bleeding. Tapi doc kata tak apa2 maybe sbb stress sgt tu yg sampai bleeding, alhamdulillah tiga hari dah stop dah. Baby pun aktif kemain lagi. Masatu juga aku dah start boleh makan. Alhamdulilah.

Kalau tak tu, makan je muntah. Macam berlumba2 pulak makanan ni nak kluar. Seksa btl tau. Kalau org yg sealiran dgn aku, pahamlah macam mana. Bukan kami saja2 buat atau mgada. Mmg kalau boleh mmg tak nak lah alahan ni. Buka peti ais pening, bau minyak goreng pening, bau nasi ditanak pun pening. Huhuhu...bau jiran2 masak pun aku dah seksa. Wangi bagi diorg busuk bagi aku. Macam mana??

Hari-hari lah aku menangung kesedihan sbb alahan ni. Hari2 doa supaya lahan ni cepatlah pergi. Tak larat dah aku layan alahan ni. Ni ada satu lagi masalah belum settle. Aku macam tak pandai nk telan air liur sendiri. Asyik nak meludah jee kerjanya. Malam pun sama. Pelik tau. Masa amsyar takde macam ni. Yang ni lain pulak. Doktor kata setiap anak lain ragamnya. Terima jelah. Kadang2 mmg tak tahan. Ingat lagi masa mula2 dulu, hari2 aku mengeluh. Macam suami aku cakap, adalah hikmahnya tu. hehehe... terima jeleh...harap2 nak balik raya nanti hilanglah. Dah lah aku beraya kat umah mertua tahun ni. Payahlah nk berjalan kan. Dah lah mmg aktiviti wajib pak mertua aku berjalan umah sedara time raya. Tu belum lagi org ke rumah kami. Takkan aku nak 'membisu' jee hahahaha...