Klik utk belanja Amsyar

Ahad, 15 September 2013

Happy Malaysia Day.

Assalamualaikum!! and HELLO!!

Selamat hari Malaysia Uolsss...
Hari ni semua orang cuti kan, my hubby jee yang tak cuti..biasalah kalo kerja sendiri mana lah ada cuti kan. Sampai cuti pun tak tahu dah. Hari tu masa merdeka day, dia pelik pesal adik beradik aku ng abah tak kerja. Merdeka laaa sayang..memang lah cuti kan..awak jer kerja.. hehehehe


Hari ni tak buat apa pun, masak, kemas rumah layan anak..boring-boring surf internet. Aku ingat nak tambah barang baby adik, tapi hari ni cuti kan..tak kuasa lah. Sure orang ramai. Nak berlaga-laga bahu i tak suka laaa..baik pergi hari kerja..nak shopping pun tenang jee.. nasib ingat hari ni Malaysia day, kalau tak..memang payah ler..

Takpelah..lepak rumah jelah. Amsyar tengah layan mickey mouse kat 613. Hari ni Astro bagi byk channel free. So manfaatkan lah sebaiknya. Memang channel 613 kitaorang tak ambil. Ambil BabyTV jee dari kecil sampai dah nak tiga tahun ni. Pas ni adik pulak nak tengok BabyTV. Bukan tgk pun, kasi dengar jee..

Aku sejak tiga hari ni macam tak lalu lah nak makan nasi. Ayik bedal roti.. cucur pisang. Macam tersangkut-sangkut pulak nasi tu kat tekak aku ni. Semalam terbangun pukul 1 am. Dengan amsyar-amsyar terbangun sebab dia tidur awal lepas isyak. So, memang terbangun la. Lagi-lagi orang atas rumah aku ni tak habis-habis kerjanya. Kalau esok cuti memang tak tidur-tidur agaknya orang atas ni. Pastu aku terbangun pagi tadi sebab terkejut dengar dia bertukang. Rasa macam nak sound jee orang atas ni. Pagi petang malam tak habis-habis bising.

Ingat masa amsyar baby dulu, memekak je walaupun tengah malam. Hangin kami laki bini. Adat lah kan tinggal rumah macam ni, atas bawah rumah orang. Yang penting kenalah bertimbang rasa kan. Aku kalau dah tengah-tengah malam amsyar bising ketawa jerit-jerit aku marah sebab orang sebelah bawah atas nak tidur kan. Lagi-lagi orang sebelah aku ni ada anak kecil. Kita pahamlah sebab kita pun pernah ada anak kecil. Ni lagi dua bulan adik baby nak lahir, so, kenalah bertimbang rasa. Harap-harap bila kita paham keadaan orang, Allah akan tolong dan buka pintu hati orang lain tuk paham keadaan kita pulak. Insha Allah.

Berbalik pasal terbangun pukul 1am tu, perut mmg dah berbunyi. Adik baby memang aktif bukan main dalam perut ni. Sampai berbunyi perut aku. Ada tu sampai terkejut aku. Yelah, ibu tengah tidur, adik baby siap buat aksi dalam perut kan. Memang terkejut aku. Amsyar pun terbangun. Bila dengar suara aku ng amsyar dia diam jee tak gerak. Bila dah senyap mula beraksi lagi. Ohww..adik, janganlah lasak sangat..dulu abang amsyar baik jee dalam perut, tapi keluar jee lasak bukan main. Ni baby adik memang lasak sangat dalam perut, dah keluar ntah macam mana ntah. Pengsan ibu nak...

Bangun-bangun tak ada apa lak nak makan. Roti habis. Macam nak pi mamak jee tapi suami aku penat pulak. Tak kan aku nak pi berdua dengan amsyar. Minum milo je lah. Pagi ni, suruh suami beli roti, buat roti salut telur + sosej + daun sup. Makan lah kami anak beranak. Suami aku dah bedal nasi dengan ikan sambal.

Baru aku perasan, tak ada cerita pengalaman aku lahirkan amsyar kan?. Ke ada aku yang tak perasan?.. Nak buat balik lah kang tak ada pulak kenang-kenangan pasal lahirkan amsyar. Ok byeeee.. jumpa lagi. :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan