Klik utk belanja Amsyar

Rabu, 13 November 2013

39 minggu 4 hari

Aduhai.. rasa nak menangis pun ada ni.. dah lah penat bawak nadan dan perut. Pastu kerja rumah tak siap2. Ada jee yang mata ni nampak. Habuk laa... peti ais ada tumpahan makanan laa..bilik air dah berdaki lah.. cadar tak tukar.. erghhhh!! macam2 laaaa...

Kalau dah namanya suri rumah kan, mmg lah nak kena buat semua kerja tapi Ya Allah penatnya.. dengan kain nak berlipat.. aduhai senang citer aku buat kerja sambil menangis kot. Ini lah kalau dah berumah tangga kan..nak tak nak kena gak buat kerja. Tapi kerja ni mmg tak habis la. Sebab yang menyepahkan balik ada. Aku kemas, ada jee yg sepahkan balik. Rasa macam nak bunuh diri pun ada.. penat tak hilang lagi kotttttt!!!

Hari ni aku dah 39 minggu 4 hari tapi masih lagi membawa perut. Ohwww anak.. bila agaknya kau nak keluar?. Boleh ibu lupakan hal2 rumahtangga. Boleh rehat sikit dari fikir hal2 rumahtangga ni. Biar orang lain yang settlekan. ni dah lah tak larat..dengan kerja rumah berlambak ntah macam tak habis2.. mmg bikin aku tension dan nak mengamuk kot!!!

Orang kata tanda-tanda nak bersalin macam period pain, memulas kan..semua tu aku dah rasa. Tapi on off.. kejap ada..lama nau baru dtg balik.. mmg bukan masa lagi  lah nk bersalin. Sakit kat kelengkang, peha ni jangan cakap laaa... macam apa ntah rasanya. Memang terbaik. Kalau duduk kat bawah, nak bangun memang terbaik.. kalo baring, mengiring nak tukar posisi pulak..mmg sakit. Ya Allah mmg aku tak tahan dah ni..cepat-cepatlah beranak.. jalan pun sama..kalau jalan kat shopping complex tu dah rasa seksa.. bawak perut yang memboyot ni mmg sakit tau.. aku rasa orang yang pernah mengandung tahu sangat lah kan.. memang tak selesa..

Esok PIL aku datang. Sampai 27hb. Aku ni tak beranak-beranak lagi. Agaknya nak tunggu Tok Wan ng nenek sampai kot. Aku pun tak tahu nanti amsyar duduk ng mak ayah aku kee masa aku bersalin nanti atau duduk kat rumah jee sambil di jaga oleh PIL. Takut PIL tak biasa jee nak jaga amsyar. Tapi aku lagi 'selesa' kalo duk rumah aku. FIL aku pun rapat ng amsyar kan. Dia tegas sikit orangnya. So, akucomfident lah jugak cuma takut MIL aku lah yang susah nk handle amsyar..

Entahlahhh.. bila lah aku nk beranak ni.. puas kot pujuk baby ni..tapi tak keluar-keluar jugaaa... rasa macam nak menangis dah ni nak bawa badan perut dengan kerja rumah yang tak pernah habis ni.. tensionnnyaaa..... huwaaaaaaaaa  :'(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan