Klik utk belanja Amsyar

Khamis, 17 September 2015

Best sangat ke wei MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO ni?

Amboi tajuk kemain panjang kan... sekali nafas je tau membacanya..
Bukan apa.. aku ni ada masalah serius tentang rambut ni... RAMBUT GUGUR!!

Kemain menyampah kalau rambut gugur..sana sini rambutku. Sampai stress fikir apa hal lah rambut asyik gugur je ni..bila stress makin la banyak gugur.. sebelum botak.. baik aku fikir macammana nak atasi masalah rambut gugur ni..

Bila aku tahu yang MARINE ESSENCE ada keluarkan produk pencuci rambut, haruslah aku cuba. Harus cuba wei.. sebelum nak bagi orang cuba..kita kena cuba dulu..baru konfident nak cerita.. baru feel tu sampai... gitu!!

Yang bestnya shampoo ni 100% dari bahan semulajadi iaitu GARAM BULUH dari KOREA. Selain tu shampoo ni  SOAP FREE, PARABEN FREE, SLES FREE, ANTI BACTERIAL dan ANTI OXIDANT.. best kan? 

Garam buluh ni khasiatnya untuk melembabkan kulit, mencerahkan pigmentasi,antibakteria, memperbaharui sel kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, tidak mengeringkan kulit, pelembab kulit yang terbaik, dan merangsang sel-sel kulit yang bermasalah.

Apalah yang best sangat kan shampoo ni.. mesti korang nak tahu kan selain boleh selesaikan masalah keguguran rambut macam aku ni..

KHASIAT MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO 

  • Dirumus tanpa sabun
  • Memelihara kelembapan dan kehalusan rambut serta kulit kepala
  • Kaya dengan khasiat dari sumber semulajadi seperti daun teh Pu-Erh dan garam buluh
  • Tidak merosakkan kulit
  • Membasmi kuman dan bakteria
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit kepala
  • Menyegarkan kulit kepala
  • Mematikan kutu di kepala
  • Rawat kulit kepala yang berminyak
  • Menanggalkan kelumumur yang kritikal
  • Melebatkan rambut
  • Hilangkan panau / kudis / Ekzema / Ruam bayi

KANDUNGAN MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO SEAGULL BIOLYM

  • Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit kepala dan rambut. Ia berperanan memelihara kelembapan rambut dan kulit kepala di samping membantu menyihatkan rambut dari akarnya.
  • Ammonium Lauryl Sulfate: Bahan organik yang boleh terhasil daripada kelapa ini berfungsi sebagai agen pembersih di dalam produk penjagaan diri seperti shampu serta lembut untuk kulit kepala dan rambut.
  • Cocamidopropyl Betaine: Sebatian organik yang terhasil daripada minyak kelapa ini dan berfungsi untuk mencuci minyak dan kotoran dari kulit kepala selain membantu mengatasi masalah rambut kering, kelemumur dan menyerap kelembapan ke dalam struktur rambut dan kulit kepala.
  • Acrylates Copolymer: Bahan ini berperanan sebagai bahan penstabil bagi melindungi produk ini daripada kelembapan di samping memelihara kesihatan rambut.
  • Dimethiconol: Bahan silikon ini berperanan mengekalkan kelembapan dan kehalusan kulit kepala.
  • Palm Kernelamide DEA: Sebatian yang terhasil daripada bijii kelapa sawit ini bertindak sebagai bahan pengemulsi bagi menyatukan ramuan di dalam produk ini seterusnya membantu menggalakkan fungsi dan keberkesanan ramuan di dalam produk ini.
  • Styrene/Acrylates Copolymer: Sebatian sintetik ini berperanan membentuk filem di dalam produk penjagaan diri seterusnya membantu memelihara kehalusan kulit.
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate: Sebatian ini bertindak sebagai bahan pengemulsi bagi menyatukan ramuan di dalam produk ini seterusnya membantu menggalakkan fungsi dan keberkesanan ramuan di dalam produk ini. Ia juga berupaya memelihara kelembapan dan kehalusan kulit kepala dan rambut.
  • Daun Teh Camellia Sinensis (Teh Pu-Erh): Walaupun berasal dari jenis yang sama dengan daun teh lain, Camellia Sinensis, daun teh Pu-Erh yang banyak ditanam di pergunungan Yunnan terkenal dengan kenakannya dan khasiatnya yang tinggi. Ia bersifat antiradang dan antikulat yang berkesan bagi mencegah pembiakan sebarang mikroorganisme yang merosakkan kulit kepala di samping berupaya menyingkirkan toksin, melancarkan peredaran darah dan meredakan ketegangan saraf. Di samping itu, daun teh Pu-Erh turut mengandungi poliphenol yang bersifat antioksidan yang berupaya meneutralkan kesan radikal bebas sekaligus membantu mencegah kerosakan sel dan melambatkan penuaan kulit.
  • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride: Bahan yang diperbuat daripada gam guar atau guaran ini membantu mengatasi masalah rambut kusut di samping memelihara kelembapan rambut dan kulit kepala.
  • Polyquaternium-10: Polyquaternium-10 merupakan sejenis polimer selulosa yang berfungsi memelihara kelembapan kulit kepala.
  • Garam Buluh: Garam buluh merupakan inovasi dari Korea dan dihasilkan dengan dengan memasukkan garam ke dalam bekas buluh dan dibakar berulang-ulang kali untuk tempoh yang lama. Kaedah pembakaran berulang ini akan meningkatkan penyerapan garam mineral dari buluh dan tanah liat yang menjadi penutup bekas buluh ke dalam garam laut yang dibakar. Garam buluh menghasilkan lebih daripada 80 jenis mineral yang berupaya membantu mengatasi masalah kulit kepala seperti kegatalan.
  • TEA-Dodecylbenzenesulfonate: TEA-Dodecylbenzenesulfonate membantu air menyerap ke dalam kotoran dan minyak pada rambut seterusnya membersihkan rambut.
  • Tetrasodium EDTA: Ramuan ini berperanan sebagai bahan pengawet bagi mencegah serangan dan pembiakan mikroorganisme seperti kulat dan bakteria seterusnya memelihara isi kandungan produk ini. Ia juga bertindak memelihara kehalusan rambut dan kulit kepala.
  • Pro-Vitamin B5 (Panthenol): Panthenol sering terkandung dalam produk penjagaan rambut dan berperanan mengembalikan kelembapan dan mengukuhkan rambut di samping memperbaiki rambut yang rosak, merawat hujung rambut yang bercabang dan menyerikan lagi rambut.
  • Yogurt Filtrate: Selain membantu memelihara kesihatan kulit kepala, yogurt filtrate juga berupaya memelihara kelembapan dan kehalusan rambut.
  • Biji Gossypium Herbaceum (Kapas): Selain kaya dengan vitamin E yang berupaya memelihara kesihatan dan kelembapan kulit kepala, biji kapas juga sarat dengan kandungan antioksidan yang berupaya mencegah kerosakan sel kulit dan rambut.
  • Glyceryl Stearate: Glyceryl Stearate yang terhasil daripada tumbuh-tumbuhan ini berperanan sebagai bahan pengemulsi produk kosmetik dan penjagaan diri seperti losyen, krim dan minyak sapu, di samping membantu mengekalkan kelembapan dan kehalusan kulit kepala.
  • PEG-60 Hydrogenated Castor Oil: Minyak Castor yang terhasil melalui proses hidrogenasi dengan minyak buah jarak ini berfungsi sebagai pengemulsi dan menggalakkan penghasilan buih serta mengurangkan risiko kulit kering dan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.
  • Hydrolyzed Milk Protein: Bahan ini kaya dengan nutrien seperti asid amino yang mampu memelihara tisu yang sihat, melembap dan menghaluskan kulit kepala. Di samping itu, ia mampu mengatasi masalah pada kulit kepala seperti kegatalan, merawat rambut yang rosak serta mempercepatkan pemulihan luka mahupun radang pada kulit.
  • Laktosa: Laktosa merupakan karbohidrat yang terkandung di dalam susu dan berupaya membantu menyerap kandungan kalsium ke dalam tubuh serta menggalakkan pertumbuhan bakteria baik untuk tubuh terutamanya usus sekaligus meningkatkan kesihatan sistem penghadaman. Lakstosa juga mampu menggalakkan fungsi otak dan sistem saraf dengan bantuan galaktosa, sebatian gula yang terkandung di dalam laktosa.
  • Methylchloroisothiazolinone: Bahan ini bersifat antibakteria dan antikulat serta berfungsi sebagai bahan pengawet di samping membantu mengatasi masalah kulit kepala.
  • Methylisothiazolinone (MIT): MIT merupakan bahan pengawet yang berfungsi menghapuskan mikroorganisme seperti bakteria dan kulit yang boleh merosakkan produk ini.
  • CI 15985: Sebatian yang turut dipanggil Sunset Yellow FCF ini merupakan pewarna kuning azo sintetik.
  • CI 19140: CI 19140 atau Tartrazine adalah bahan pewarna sintetik yang menambah warna kuning lemon ke dalam sesuatu produk makanan mahupun kosmetik.
Cara nak guna shampoo ni mudah saja. Lebih mudah dari ABCD.. oleh kerana aku ni baik hati, aku share dengan korang macam mana nak guna shampoo ni..

CARA PENGGUNAAN MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO 

  • Basahkan rambut.
  • Usapkan Marine Essence Bamboo Salt Nourishing Shampoo pada kepala.
  • Urut kepala selama beberapa minit.
  • Bilas rambut dan kulit kepala sehingga bersih.
  • Jika terkena pada mata, basuh mata dengan segera.



Apa yang aku boleh cakap dengan korang, bagi yang gatal-gatal rambut tu memang aku recommend sangat pakai shampoo ni sebab dia boleh mengurangkan gatal dalam kepala especially untuk kita-kita yang bertudung dan ada masalah kulit macam aku ni. Bau dia toksah cakap, macam dekat laut rasa dia, sebab sangat refreshing macam kat spa. Eksaited nak mandi tu lain macam, boleh hilangkan stress!

Apa yang best, baru 3 hari pakai shampoo ni, rambut tak kusut dah, guna jari pun boleh,dah takda rambut macam berus dawai. Tayah nak sikat-sikat, tinggal flip je lagi hehe.Sangat lembut, sampai ikat rambut pun tak boleh dah, haaa~ nampak tak lembut dia caner?

Siapa yang nak try boleh contact aku.. di nombor 017.2428785 atau boleh LIKE PAGE aku 

                                                   SHAMPOO WANGI 


Jangan nak fikir banyak lagi lah wei... cepat cepat beli shampoo ni.. nak tunggu semua rambut habis gugur baru nak beli dah terlambat wei... aku lagi stress rasanya tengok rambut bersepah sana sini... silap hari bulan masuk dalam makanan. Maklumlah kita ni perempuan kan memasak la...kang tak sedar rambut gugur masuk dalam masakan kita..

Lagipun apa salahnya cantik cantik wangi wangi untuk cik abang..(kepada yang dah berkahwin la yee.. nasib baik minta cik abang sponsor kihkihkih) kalau yang lelaki tu boleh guna sendiri atau hadiahkan kat isteri ke..mak ke... kan.. tanda kita prihatin dan sayang pada mereka...

ok..jumpa lagi di lain waktu... nak bershampoo dulu... tata titi tutuuuuuuu...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan